English version Deutsche Version Magyar változat
 


11. VinAgora Nemzetközi Borverseny
2010. június 17-20.

2010. június 17-20. között, Visegrádon, a Thermal Hotelben rendezték meg a Közép-Európa bor-iránytűjének tartott 11. VinAgora Nemzetközi Borversenyt, amelyre 552 borminta érkezett Magyarországgal együtt 21 országból, Európából, Dél-Amerikából, Új-Zélandról és az USA-ból.

A világ tíz legjelentősebb borversenyébe sorolt megmérettetést a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. 1992 óta rendezi meg, évente más-más helyszínen, azzal a céllal, hogy a nemzetközi zsűri tagjait megismertesse a magyarországi borrégiók természeti adottságaival és szépségeivel. Az idei versenyen 54 főből álló nemzetközi bíráló bizottság értékelte a nevezett fehér, vörös, rosé, a késői szüretelésű, a botrytizált és az erősített borokat, a pezsgőket és 7 Champion díjat, 83 arany és 84 ezüstérmet ítélt oda.

A bíráló bizottságok külföldi tagjai, neves borszakértők – Belgium, Brazília, Chile, Franciaország, Horvátország, Kanada, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Szlovénia és Tunézia – érkeztek. A szakmai zsűri magyar résztvevői között jelentős számban képviselték magukat a fiatal, második generációs magyar borászok.

2008-as Hárslevelűnk a VinAgora Ezüst díjazásában részesült A zsűri döntése alapján a 2008-as Hárslevelűnk a VinAgora Ezüst díjazásában részesült.